Ervaringen

Buddy’s zijn geïnteresseerd in mensen. Zij zetten zich in om anderen tot steun te zijn en doen dit vanuit een christelijke levensvisie. Meestal doen zij dit naast werk of studie.
Het zijn gemotiveerde vrijwilligers die zijn voorbereid en getraind om persoonlijke steun en begeleiding te geven, met respect voor ieders levensstijl en levensovertuiging. Hoe buddyzorg wordt ervaren, kan het best verteld worden door mensen die een buddy hebben gehad:

Een buddy hebben: ik kende het niet, maar het klikt goed. We praten over van alles en voeren op een prettige manier hele discussies. Je kent de grenzen. Met eigen familie praat ik niet snel over mijn pijn. Zij komen meteen met eigen kwalen waar ik niet op zit te wachten. Ik heb genoeg aan mezelf. Op pad gaan doen we in overleg, we zijn een keer wezen varen op het IJ en daarna naar het Muiderslot en gaan samen naar de markt. Echt een persoonlijk extraatje! Dhr. D. Een buddy hebben: ik wist niet wat het inhield, via een maatschappelijk werker werd het genoemd. Pas toen de buddy kwam werd het mij duidelijk. Ik zat in een isolement. Een buddy helpt mij bijvoorbeeld om actie te ondernemen. Zij was een grote steun.
Mw. F.