Prof. Zuurmond is medisch directeur van hospice kuria in Amsterdam en hoogleraar palliatieve zorg en pijnbestrijding in het VUmc in Amsterdam.

Gedurende 40 jaar werkzaam als arts, zeer betrokken bij de mensen die aan zijn zorg zijn toevertrouwd. Zuurmond heeft diverse bestuurlijke functies (gehad) op het gebied van palliatieve zorg en pijnbestrijding. Daarnaast heeft hij vele wetenschappelijke artikelen gepubliceerd, boeken geschreven. Wekelijks houdt hij meerdere lezingen op het gebied van palliatieve zorg en pijnbestrijding, waarbij het publiek aan zijn lippen hangt.

Voor de medewerkers van kuria is hij 24 uur per dag – 7 dagen per week bereikbaar voor advies en begeleiding. Vanwege zijn pensioengerechtigde leeftijd gaat hij tijdelijk stoppen met zijn werkzaamheden, maar zal vanaf 1 augustus weer gedeeltelijk zijn werkzaamheden oppakken. Voor hospice kuria blijft hij medisch directeur en hoofdbehandelaar, ook al wordt hij in juni 65 jaar.

[caption id=”attachment_1345″ align=”alignleft” width=”247″ caption=”Prof.dr. W.W.A.