Op vrijdagmiddag 20 juli is burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam op werkbezoek geweest in hospice kuria.


Hij schreef daarover het volgende in zijn wekelijkse column in Metro:

….. Tenslotte bezochten we het hospice kuria. Het voelt rauw om een omgeving binnen te stappen waar mensen gemiddeld maar drie weken verblijven, wetende dat hun einde nabij is. Des te indrukwekkender is het dan te mogen ervaren hoe buddy’s, vrijwilligers en professionals de tijdelijke bewoners zo’n warme plek bieden. Ze nemen de tijd om te luisteren, helpen onopgeloste ruzies bij te leggen of bereiden nog één keer die heerlijke maaltijd. Zo hoeven mensen niet alleen te sterven, en sneeuwen partners niet onder in de zorgtaken. Het hospice heeft vrijwilligers die de hele dag voor de bewoners klaar staan. Eén van de bewoners name de tijd en vertelde over het afscheid en het belang van goede zorg. Vol bewondering verliet ik het pand……….

Ook in kuria is erg genoten van dit bezoek!