29-06-2012 Corry van Tol-Verhagen, oprichter en directeur van Hospice Kuria in Amsterdam, heeft de Christelijke Zorg Award 2012 gewonnen. Zij krijgt de jaarlijkse prijs voor haar inzet voor palliatieve zorg in Nederland. Aan de award is een geldbedrag van 5000 euro verbonden. De Christelijke Zorg Award is een initiatief van zorgverzekeraar Pro Life en wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of instantie die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de christelijke zorg in Nederland. Pionier Abwin Luteijn, manager Pro Life Zorgverzekeringen, loofde Van Tol voor haar werkzaamheden: “Mevrouw van Tol is een van de pioniers op het gebied van palliatieve zorg. (…) Als een van de eerste in Nederland zag zij in dat mensen, veelal drugsverslaafd of met HIV besmet, toegang nodig hadden tot goede zorg in de laatste levensfase. Mevrouw Van Tol heeft een grote invloed gehad op de opzet, ontwikkeling en kwaliteit van palliatieve zorg in Nederland”. Eerdere winnaars Gert van den Berg, oprichter van Pro Life Zorgverzekeringen en 25 jaar lang voorzitter van Pro Life was in 2011 winnaar van de Christelijke Zorg Award. Ook André Rouvoet, Bas van der Vlies en voormalig directeur van het AMC, Prof. Dr.