Op zaterdag 13 oktober is aan Corry van Tol-Verhagen, directeur van stichting kuria in Amsterdam, de onderscheiding van de stad Amsterdam uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de viering van het 20 jarig bestaan van stichting kuria in hotel Krasnapolsky. Corry van Tol ontving de Andreaspenning voor haar grote inzet voor Amsterdammers in een kwetsbare periode van hun leven. Tijdens het feestelijk samenzijn van ruim 150 medewerkers, vrijwilligers en buddy’s van kuria sprak de wethouder Zorg en Welzijn van de gemeente Amsterdam, de heer Eric van der Burg, de aanwezigen toe. Hij feliciteerde kuria met het vele goede wat kuria voor de stad betekent voor mensen in een moeilijke periode van het leven, die deskundige zorg ontvangen in hospice kuria maar ook begeleiding krijgen in de thuissituatie door de buddyzorg van kuria. In zijn toespraak refereerde de heer van der Burg aan de woorden “heldhaftig, vastberaden en barmhartig”, die staan voor de drie kruizen van het wapen van Amsterdam. In het bijzonder verbindt het woord barmhartigheid kuria en Amsterdam.