Buddy worden

De Buddy’s van Kuria zijn er voor mensen die geconfronteerd worden met een levensbedreigende ziekte.

Zij zijn er voor ondersteuning, bieden mensen de mogelijkheid om van zich af te praten en zorgen daarnaast voor momenten van afleiding en ontspanning. Het belangrijkste is om er “te zijn” voor de ander. De buddy neemt niet de taken over van de professionele hulpverlening.
Een buddy komt bij mensen thuis en werkt zelfstandig.

Vooraf aan de inzet van de buddy is training en scholing een vereiste. De buddy’s worden begeleid door professionele coördinatoren. Het buddywerk vraagt tenminste een dagdeel per een à twee weken inzetbaarheid.

Bent u geïnteresseerd om buddy te worden of wilt u meer informatie over de buddyzorg, vul het formulier in onder het kopje Informatie/aanmelding buddy. Eén van de coördinatoren neemt contact met u op.

Samenwerking Buddyzorg Kuria en Leger des Heils
Daarnaast heeft Buddyzorg Kuria, in samenwerking met het Leger des Heils Amsterdam, buddyzorg opgestart voor cliënten vanuit de maatschappelijke opvang van het Leger des Heils. Deze cliënten staan op het punt om de draad van het zelfstandig leven weer op te pakken en de professionele begeleiding daarbij zal worden afgebouwd.

  • Vind jij het belangrijk om als vrijwilliger goede begeleiding te krijgen vanuit een gedegen organisatie en heeft samenwerking met de coördinator hoge prioriteit?
  • Zou je als vrijwilliger graag gratis specifieke trainingen willen volgen t.a.v. de doelgroep?
  • Zou jij samen met je collega vrijwilligers willen sparren over je contactervaringen?

Dan ben jij de persoon die wij zoeken!

Vraag vrijblijvend om meer informatie!!
Henny Luchies en Sandra van der Kooij
Coördinatoren Buddyzorg Kuria
Tel. 020-6790797